פיקוח נפש - על הסכנות בשימוש באביזרים
לפני זמן מה הגיעה אלינו אישה בשנות ה-30 לחייה, שטופת דמעות. היא סיפרה שאביזר עונג שהזמינה מאתר זול בחו"ל, התפוצץ במהלך השימוש ובעקבות האירוע היא בילתה שני לילות בחדר מיון.
חודש לפני כן קיבלתי דיווח מאישה על משקולת נרתיק לחיזוק רצפת אגן שהיא הזמינה מאתר שנראה אמין, ולאחר שימוש של 3 פעמים באביזר, שהיה כתוב בפירוש שהוא עשוי מ"סיליקון רפואי", החלו להופיע בו חורים שחשפו מתכת מחלידה מתחתיהם.
כדי לבדוק במה מדובר, הזמנו את המוצר שהזמינה האישה שהגיעה בעקבותיו למיון, שלחנו למעבדה וכך גילינו: במוצר שנרכש בשקלים בודדים – לא היה מנגנון הגנה מהתחממות יתר. משמעות הדבר היא שכאשר המכשיר מתחמם יתר על המידה, הוא בסכנת קצר חשמלי. בנוסף לכך, תו התקן CE שהיה מוטבע על המוצר והבטיח שהמוצר בטיחותי לשימוש – היה מזויף.
.
העברנו למעבדה גם את משקולות הנרתיק של האישה השנייה, וגילינו שמה שהוגדר כ"סיליקון רפואי" הוא למעשה פלסטיק שעורבב עם כלוריד כדי לתת לו תחושה רכה של סיליקון. נחסוך מכם את תמונת המוצר לאחר שהשהינו אותו שתי יממות במי ברז.
לצערנו, שני המקרים הללו הם רק דוגמאות בודדות מיני רבות של זוגות תמימים לא ידעו על הסכנות שבשימוש באביזרים ולא ידעו כיצד לרכוש אביזרים אינטימיים בבטחה. החדשות הרעות הן שבעידן שבו הפיקוח של המדינה על מוצרי רפואה, מוצרי מזון ומוצרי תינוקות רק הולך ומשתבח, וטוב שכך, הפיקוח על אביזרים אינטימיים כמעט אינו קיים. החדשות הטובות הן שקל מאוד לבדוק אם אביזר אינטימי הוא בטיחותי או חלילה עלול לסכן את בריאותכם.
עפ"י מחקרים שנעשו, שימוש באביזרים המכילים פאתלים (חומרים מסרטנים כגון כלוריד, פנול, פחמן דיסולפיד ועוד שנועדו לרכך את הפלסטיק ולתת לו תחושה דומה לסיליקון) מעלה את הסיכוי לזיהומים נרתיקיים, פטריות, אלרגיות, נזק לעובר, פגיעה ממשית בפריון, ולא עלינו, למחלת הסרטן.
קיימים בעולם שלושה תקני איכות המפקחים על אביזרים אינטימיים (לאביזרי העונג של ואהבתם® יש את כולם):
תקן CE – מאשר כי המוצר עומד בדרישות הרגולציה המחמירות (הבטיחותיות, הבריאותיות והסביבתיות) החלות עליו במדינות האיחוד האירופי. סימון ה-CE, המכונה גם "הפספורט האירופי", מאפשר את כניסת המוצר לכל המדינות החברות באיחוד האירופי. התקן מבטיח שהאביזר החשמלי (אביזר רטט) עבר את כל בדיקות הבטיחות האפשריות.
תקן RoHS Compliant – תקן להגבלת חומרים מסוכנים אשר אומץ על ידי האיחוד האירופי ונכנס לתוקף ב-1 ביולי 2006. תקן זה, הוא אחד מתקני איכות הסביבה שמטרתם לשמור על איכות הסביבה באירופה ובעולם כולו. זוהי תעודה הניתנת על פי תוצאות הניתוח אם מוצרים חשמליים ואלקטרוניים מוגבלים או אסורים; במטרה להגן על בריאות האדם והסביבה. האישור שומר על הגבלת פעילותם של חומרים מזיקים מסוימים בציוד חשמלי ואלקטרוני.
הצהרת תאימות ל-FCC (רשות התקשורת הפדרלית האמריקאית) - מדובר על גוף ביקורתי מאוד שרואה בחומרה רבה כל פגיעה פוטנציאלית בציבור. אך ורק מוצרים שיעברו בדיקות תקינת FCC בהצלחה יוכלו לקבל אישור הפצה בארה"ב.
לסיכום, כדי לוודא שהאביזר שרכשתם אכן בריא עבורכם, כדאי מאוד שתשימו לב לדברים הבאים:
⦁ בדקו את תו המחיר – אם המחיר זול מדי, זאת צריכה להיות נורת אזהרה בעבורכם. חשוב לומר שמחיר זול הוא לא הדרך היחידה לאתר מוצרים מסוכנים, ומצאנו גם אביזרים בעלות גבוהה מאוד שנתגלו כלא בטיחותיים.
⦁ בדקו שעל גבי אריזת האביזר (ולפעמים על האביזר עצמו) מוטבעים תקני CE, RoHs ו-FCC מקוריים.
⦁אם אתם בחנות, מומלץ להריח את האביזר לפני הרכישה – ריח ניטרלי אומר שהאביזר עשוי מחומרים בטוחים, בעוד ריח חריף ולא נעים מעיד על כך שהוא כנראה מכיל חומרים פתאליים.
בהצלחה!
המשיבה/הכותבת, לימור קליינמן, מייסדת ואהבתם®. יועצת מינית מוסמכת מאוניברסיטת בר-אילן, מדריכת כלות, מרצה ובלנית מתנדבת במקווה טהרה