שלושה צעדים פשוטים ואתם שם!
עודכן: 7 בפבר׳ 2021
במאמר הזה אתם הולכים לגלות מהם שלושת האלמנטים המנצחים ליצירת אוירה טובה בבית ללא מריבות חיכוכים או אי הבנות. איך ליצור שקט נפשי ולדעת שאתם מצליחים לבנות את הבית בצורה חזקה ובטוחה.
אם גם אתם נתקלים בקשיים לנהל מערכת יחסים מתמשכת לאורך זמן, או שיש לכם ילדים ואתם רוצים ללמד ולהנחות אותם בדרך הנכונה לבניין עדי עד, המאמר הזה בשבילכם.
כדי להבין איך להתנהל בבית ואיך לקיים אותו לאורך זמן, צריך להבין מהו בית. נשמע פשוט? האמת שזה באמת פשוט, אבל בפועל לא כולם מגיעים לזה. את הדברים הפשוטים בדרך כלל לוקחים כמובנים מאליהם וכך מפספסים את העיקר.
ישנם שלושה חלקים לבית. 1. יש את הבית באופן כללי.
2. יש את החדר הפנימי - המרחב המקודש.
3. ויש את המרחב של התקשורת.
תעבדו על תקשורת בינאישית מתוך כבוד הכלה הבנה ואהבה
ויש את מחוץ לבית.
את כל האלמנטים האלה צריך כדי לקיים בנין עדי עד. במה דברים אמורים?
# נתחיל מתפיסת הבית המשותף באופן כללי. הבית זה נקודת המבט של שניכם כבני זוג לאן פניכם מועדות. מה אתם רוצים לבנות בבית הזה, כי הבית אינו רק קירות פיזיים אלא ובעיקר הקירות והגבולות הנפשיים שאתם מציבים כבני זוג אליהם אתם מכוונים ולשם אתם שואפים להגיע. אז תשאלו את עצמכם מה המטרה שהצבתם לעצמכם ואיך אתם עומדים בה. כאשר המטרה הסופית והעליונה שגם צריכה להיות תמיד לנגד עיניכם היא; השלום בבית.
√ כאן תשיגו את שלום-הבית שלכם.
# השלב השני הוא בניית מקום פיזי בתוך המרחב הביתי שנועד לנהל שיחות משותפות וסיעור מוחות במטרה לברר וללבן דברים הקשורים לבית. זה המקום להביע רגשות ולהכיל זה את זה. דברים שביומיום ובשוטף אתם לא מגיעים אליהם. זוהי פינה בבית בה אתם משוחחים על הדברים מגיעים להבנות בדרך של הידברות הדדית במטרה להגיע להבנה משותפת.
√ בחלק הזה תעבדו על תקשורת בינאישית מתוך כבוד הכלה הבנה ואהבה.
# השלב השלישי הוא המרחב המקודש, זהו החדר הפנימי שלכם לשם נכנסים רק דברים מיוחדים. לשם אתם לא מכניסים את המחשבות השליליות שלכם. לשם אתם לא מכניסים אמוציות שליליות ושומרים על מרחב מקודש. בחלק הזה תבנו מרחב מיוחד שבו אתם שולטים על המחשבה שלכם ומנהלים את הרגשות שלכם.
√ בחלק הזה תעבדו על שמירת הגבולות של המחשבה שלכם. ובניית הזהות הזוגית.
והחלק האחרון והחביב שהוא בעצם נמצא מחוץ לבית אבל הוא משפיע באופן ישיר על כל מה שקורה בבית ובפרט של יצירת האויר לנשימה במה שקורה בתוך המרחב הביתי הוא היציאה אל מחוץ לבית. היציאה היומית המשותפת והיציאה היומית להתאווררות לבד. שימו לב שזאת לא היציאה שאתם יוצאים לעבודה או למטרות אחרות אלא זו יציאה לשם יציאה של התאווררות. מעבר לזה יש את היציאה מעת לעת בזמנים שונים לחזרה טובה וחזקה יותר אל הקן המשפחתי. יציאה כדי להתמלא בכוחות מחודשים ולהטעין את האנרגיות בחדשות.
בברכת בנין עדי עד
הכותב, מיכאל אלר, מנהל מכון 'תבין' תל אביב. חוקר נפש. מנתח התנהגות. מאבחן ומעצב אישיות.
מומחה לתקשורת ויחסים בינאישיים. מגשר. יועץ אישי זוגי משפחתי וחינוכי.